Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι προβληματισμοί της ημέρας

1.Η προσωπικότητα Θάνος Τζήμερος μπήκε στη ζωή μας αισθητά περίπου 2 μήνες πρίν.Αρχικά την είδα θετικά.Έπειτα διάβασα τις απόψεις της παράταξής του για όλα τα επιμέρους θέματα.Συμφωνούσα σε αρκετά,θα ανεχόμουν κάποιες άλλες επίσης προτάσεις ώσπου φτάνω στο κεφάλαιο για το μεταναστευτικό.Και δεν μου άρεσουν καθόλου αυτά που διάβασα.Επιφανειακές,κοντόφθαλμες,υπεροπτικές αντιλήψεις,ξερές.Καμία σχέση με τον προοδευτικό χαρακτήρα που επιθυμεί να προσδώσει στην ιδεολογία του ο διαφημιστής(μην το ξεχνάμε) Θάνος.Οι σημερινές δηλώσεις λοιπόν στον βήμα fm (http://www.hbnews.gr/permalink/132748.html) ήταν μια καλή ευκαιρία να ακουστούν και αυτές οι θέσεις του γιατί παρά τις τόσες πολλές παρουσίες του στα πάνελ του Σκάι αυτούς τους 2 μήνες το μεταναστευτικό ζήτημα δεν γινόταν θέμα συζήτησης.Λοιπόν.
-Με 1,5εκατομ άνεργους το να λές ότι δεν ανταπόκριθηκαν στο κάλεσμα αγροτών ΄Ελληνες λόγω των πολύ χαμηλών ημερομισθίων είναι μια μεγάλη μπαρούφα.
-Για να φτάσουμε στο σημείο ο Αφγανός,ο Πακιστανός,ο Μπαγκλαντεσιανός και ο Ιρακινός να πούν στους συγγενείς τους να μην έρθουν στην Έλλαδα γιατί η ζωή εδώ δεν είναι αρκετά καλύτερη απο ό,τι στις πατρίδες τους,σημαίνει πως είτε πρέπει να γίνουμε εδω πέρα  χώρα τέτοιων τριτοκοσμικών προδιαγραφών,είτε να τους συμπεριφερόμαστε όπως στις χώρες αυτές.Σωστά;Τεράστια μπαρούφα.


2.Τους τελευταίους 2μιση-3μήνες κάθε μέρα,τουλάχιστον ένας συμπολίτης μας αυτοκτονεί.Σήμερα στο δασάκι της Νίκαιας,χθές σε νοσοκομείο της Κρήτης 30χρονος πήδηξε απο το μπαλκόνι του νοσοκομείου ενω είχε πάει με τη γυναίκα του να επισκεφθούν συγγενή τους που νοσηλευόταν.Την προηγούμενη εβδομάδα είχε απολυθεί απο τη δουλειά του.Το σαββατοκύριακο είχαμε το περιστατικό στο Μεταξουργείο με γιό και μάνα που.
   Και τί τραγική ειρωνεία, να φωνάζουν εγχώριοι και ευρωπαίοι πολιτικοί ότι δίχως θυσίες δεν θα ορθοποδήσει η χώρα...!Και παρόμοια δραματική κατάσταση  υπάρχει και στην Ιταλία.Και δεν καίγεται καρφί,ούτε ψύλλος στα αυτιά κανενός.Υπάρχει πιο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί απο αυτό;;Με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που διαλέγουν να πεθάνουν παρά να ζήσουν .
                                                        


3.Πάμε σε κάτι άλλο.Βιντεάκια timelapse,η΄τραβηγμένα σε διάφορα τοπία με τρομερής ανάλυσης κάμερες όλο και κάπου θα έχετε πετύχει.Υπάρχει κάτι που με προβληματίζει και αφορά..εμάς.Τον άνθρωπο.Τον οργανισμό αυτόν και την όραση του.Σε αυτά τα βίντεο λοιπό,τα τοπία φαίνονται πολύ πιο όμορφα,διαφορετικά σε σχέση με το πως τα βλέπουμε εμείς.Όμως οι κάμερες αυτές δεν αλλάζουν την εικόνα.Απλά προσπαθούν να αγγίξουν την τελειότητα,να μεταφέρουν με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια το περιβάλλον προς το οποίο τις κατευθύνουμε.Αρα με το ανθρώπινο μάτι υπάρχει θέμα.Ο κόσμος δεν είναι όπως τον βλέπουμε...(;)
Πάτα πάτα
http://vimeo.com/34389736
http://vimeo.com/35396305
http://vimeo.com/13859086

7 σχόλια:

  1. καλημερα κω-πανε
    μη σου κανει εντυπωση ο καθε τζημερος , που ψοφα να μπει στη βουλη, εκει σιγουρο εχει ενα στανταρ μισθο! αυτο το καιρο δεν υπαρχουν ιδεολογιες , ολοι πανε απο κομμα σε κομμα
    οσον αφορα τις αυτοκτονιες ...δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα .
    Ολοι μας υποφερουμε με τον εαν η αλλο τροπο ολοι ξεβολεβομαστε αλλα δεν αυτοκτονουμε ολοι
    ο καθενας εχει τις δικες του αντοχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το χάσμα με τρελαίνει.Στα υψηλά κλιμάκια δρούν λες και ετοιμάζονται να παίξουν το ντέρμπι της χρονιάς.Αντιπαλότητα,επιθέσεις,μεταγραφές,επικοινωνιακές μπαρούφες και εξυπνάδες ενω η κοινωνία ειναι στην εντατική.Και ναι,ο καθένας είναι διαφορετικός οργανισμός,έχει άλλες αντοχές αλλά το μικρόβιο έχει μπεί σε όλους.Και την ίδια ώρα "οι γιατροί" είναι απο πάνω μας και τσακώνονται για το ποιός θα μας αναλάβει.Μόνος του!Είναι τρέλα αυτό το πράγμα.Την ώρα που έχουμε χρεοκοπήσει και το μόνο που έχουμε είναι η..χαλασμένη καραμελίτσα μισθών και συντάξεων να παρέχεται.

      Διαγραφή
  2. Συνδυάζω αυτά που γράφεις παραπάνω με μιαν προηγούμενη ανάρτησή σου όπου διατυπώνεις μια σειρά από εύλογες απορίες, λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. 'Ολα τα μέχρι σήμερα δεδομένα έχουν ανατραπεί και θ' αργήσει πολύ να διαμορφωθεί μια νέα ισορροπία, πόσο μάλλον όταν κι η ίδια η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που νομίζω είναι, ότι όσο πιο γρήγορα καταστρωθεί κι αρχίζει να εφαρμόζεται από μια συναινετική κυβερνητική ομάδα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πορεία εν μέσω κρίσης, τόσο θα συντομεύσει κι ο χρόνος για την έξοδο. Ως τότε όλοι θα ζούμε με τις ίδιες απορίες και θα μας θλίβουν τα ίδια δυσάρεστα γεγονότα, όπως είναι οι αυτοκτονίες. Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Συναινετική κυβερνητική ομάδα".Σε αυτό ευελπιστώ κι εγώ.Γιατί δεν το καταλαβαίνουν όμως;Η στάση των άμεσα εμπλεκομένων δείχνει πως δεν έχουν συναίσθηση του πόσο έχει ξεφύγει η κατάσταση.Αντί τώρα που απέκτησαν περισσότεροι δύναμη παρουσία αλλά και ευθύνη, να δώσει ο καθένας οτι καλύτερο σκέφτεται και έχει, η προτεραιότητά τους είναι οι δημοσκοπήσεις,οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι..μεταγραφές.Τα ψηφουλάκια.Πίστευα πως η πόλωση αυτού του μήνα και η κρισιμότητα της στιγμής θα τους έκανε να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα.Τουναντίον..απλά οι μέρες κυλούν.
      Χορεύουμε το χορό του Ζαλόγγου και οι τύποι τσακώνονται για το πώς θα κάτσουν στον κύκλο!Αυτό γίνεται.Όπως είπε και ένας καθηγητής στη σχολή.."αν ήμουν ο Πάπουλιας,θα μάζευα τους επικεφαλείς των οικονομικών των 4-5 κομμάτων,θα τους έβαζα 3 μέρες σε ένα ξενοδοχείο και θα απαιτούσα να εκπονήσουν μαζί ένα σχέδιο".Δεν υπάρχουν ιδέες,δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες που θα ξεπεράσουν τις..συνταγματικές τυπικότητες και τα πρωτόκολλα που τηρούμε με ευλάβεια.Σε αυτή τη χώρα,απο τις κυβερνήσεις μέχρι τις γειτονιές η έννοια του "εμείς" ήταν και είναι δυσλειτουργική.Προτεραιότητες μας είναι οι τίτλοι,τα αξιώματα και η πάρτη μας.
      Και ο χαβαλές.Καλό απόγευμα Ευάγγελε.

      Διαγραφή
  3. http://www.lifo.gr/now/politics/10828 Χείμαρρος ο Θάνος,νέο χτύπημα στο κατεστημένο.θα πώ στους γονείς μου να μην ξαναπληρώσουν στην εφορία.Είναι άδικο το φορολογικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νέα πραγματικότητα θέλει γερά νεύρα και κριτική σκέψη
    και δυστυχώς μέρα με τη μέρα εξαντλούνται κι αυτά!

    Τέλεια video!με ταξίδεψαν

    ΥΓ συγχαρητήρια για τις μουσικές επιλογές στα δεξιά!!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα βίντεο ενδείκνυνται με σβηστά φώτα και full screen :p
      και η μουσική αποτελεσματικό αντίδοτο στην πίεση της εποχής.

      Υ.Γ πανελλήνιες τέλος.σωστά;Πολύ πολύ καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή