Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Τηλεοπτικά-ραδιοφωνικά σήματα απο το χθές και το σήμερα

  Ένα βράδυ,ξαπλώνω να κοιμηθώ και ανοίγω το ραδιόφωνο.Είπα να βάλω λίγο "ανεμολόγιο" μετά απο καιρό.Έκανε διάλειμμα για δελτίο ειδήσεων εκείνη τη στιγμή και έμπαινε το ηχητικό σήμα του σταθμού."Πόσο κλασσικό και διαχρονικό μπορεί να είναι;;"(http://www.youtube.com/watch?v=ZAr4dtmzlOw),σκέφτηκα.Ήχοι που μπορεί να μην αλλάξουν για τα επόμενα 50-60 χρόνια η΄που σίγουρα θα τους θυμάμαι ως.."memory maniac" και πολλοί άλλοι για τόσα χρόνια.Άρχισα λοίπον να σκέφτομαι άλλους κλασσικούς διαχρονικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς ήχους που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη μου.Για πάμε..



1.Σήμα δελτίου ειδήσεων Μέγκα.


   Μέχρι και σε κινήτα έχει μπεί,για φάρσες έχει χρησιμοποιηθεί..σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα έχει ακούστει.Σήμα με τα όλα του.Τραβάει την προσοχή.

2.Αθλητική Κυριακή



   Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να γράψω κάτι.Ίσως το πιο επιτυχημένο σήμα εκπομπής ever.



3.Σήμα ΕΡΑ ΣΠΟΡ

   Δυνατό σήμα,σύγχρονο.΄Αν και όταν το ακούω,νομίζω οτι μπαίνω σε μια χρονοπύλη και γυρνάω τουλάχιστον 15 χρόνια πίσω.Πιο λογικό μου φαίνεται να ακούσω για νίκη του Ολυμπιακού με γκολ των Βαίτση και Τσαλουχίδη,παρα να ακούσω για..Μιραλλάς μετά απο αυτό το σήμα.

4.Dragonball


  Δυναμώστε! Στης αλήθειας τα ποτάμια..dragonball,στου μυστήριου τα πλοκάμια..dragonball!Να ζήσει ο Σογκόκου.Το απόλυτο παιδικό,το απόλυτο μουσικό χιτ.Απο τα πρώτα ακούσματα που θα..μεταλαμπαδεύσω στα παιδιά μου.

5. Το ρετιρέ


   Cult.Πολύ.Δυνατή 80ιλα η εισαγωγή.Παρακμιακό σίριαλ,που συνόδευε τα καλοκαιρινά πρωινά στο χωριό.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο μετέπειτα.."Ντιμούτρης" του "Εκείνες κι εγώ" κάνει αυτά τα..χορευτικά στο τέλος του βίντεο.Σαν να προσπαθεί να αποφύγει κάποια κατσαρίδα..ποντίκι..κάτι τέτοιο.

6.Κωνσταντίνου και Ελένης


   Δεν βρήκα την εισαγωγή.Δεν πειράζει.Την έχετε όλοι στο μυαλό σας..

7.Σήμα δελτίου ειδήσεων ΝΕΤ


   Αυτό το..μπιτ,το techno με το οποίο ξεκινά το σήμα και στην συνέχεια ακούγεται απο πίσω,πάντα με ενθουσίαζε.Ίσως το αγαπημένο μου σήμα.



8.Για το τέλος,κάτι όμορφο.Δεν χρειάζονται
περισσότερες διευκρινίσεις περι της ταυτότητας του σήματος..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου