Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τα "τσοπανόσκυλα" του συστήματος

   Λίγη ώρα αφότου έχω ξυπνήσει ακούγονται βροντερές δυνατές φωνές να έρχονται απο μακριά.Μετά απο λίγα λεπτά οι φωνές ήταν πολύ κοντά,βγήκα στο μπαλκόνι.Πέρναγαν κάποιοι ναζί,πορεία μέσα στην λαική η οποία έσφυζε απο ζωή.Δύο γυναίκες έσπευσαν να πάρουν εφημερίδα απο τα....παλικάρια.Κάποιοι τους κοίταζαν,οι περισσότεροι αδιαφορούσαν.Είτε απο φόβο είτε απαξιωτικά,ποιος ξέρει.Η φωνή μιας γιαγιάς μοναχά ακούστηκε ανάμεσα στις κραυγές των πιθήκων ,"άντε να χαθείτε ρε φασίστες".Θλίψη τίποτα άλλο.

    Το τί κάνουν και λένε καθημερινά τα μαθαίνουμε.Δυο πράγματα με τρελαίνουν.Πρώτον, το γεγονός πως βλέπω την εξώφθαλμη προσπάθεια των μέσων να μας εξοικειώσουν με αυτό το τέρας,να συνηθίσουμε στις πράξεις του,στην υπαρξή του.Γιατί;Πείτε μου εσείς.Ο φόβος κάποιου και καλά επερχόμενου.."κομμουνισμού";Δεν ξέρω.Δεν ξέρω που φτάνει η ανθρώπινη βλακεία βασικά.
   Ειδικά αυτός ο "Χλαπάτσας" του συστήματος, ο Σκάι(ραδιόφωνο,τηλεόραση εφημερίδα) κάνει τα πάντα για να κάνει αυτά τα όντα ανθρώπους.Για παράδειγμα, μετα τις φασαρίες στο Χυτήριο, με τον Παναγιώταρο να ψέλνει ολόκληρη υβρεοπομπή στους συντελεστές της παράστασης, βλέπω έκπληκτος την επόμενη μέρα στον Ευαγγελάτο συζήτηση για το θέμα με καλεσμένους Τατσόπουλο, μια δημοσιογράφο, την μεταφράστρια του έργου και στο διπλανό παράθυρο απο την μεταφράστρια.... τον πίθηκο με το σακάκι του!Πάμε καλά;Είδα όλη την συζήτηση.Η μεταφράστρια αναγκάστηκε κάποια στιγμή να αποχωρήσει,λογικό.Καμία νύξη στον πίθηκο για τα όσα έλεγε έξω απο το θέατρο,σαν να μην έγιναν,σαν να ήταν απλές διαμαρτυρίες.Ανέβηκε ως συνήθως το αίμα αυτου του Τατσόπουλου στο κεφάλι,τσακώθηκαν και έληξε το θέμα εκεί.Κουβεντούλα γύρω απο ένα ακόμα θέμα της επικαιρότητας δηλαδή.
    Προχθές,ξεκίνησε νέα εκπομπή στην τηλεόραση ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με τον τίτλο "Ευθέως".Πρώτος καλεσμένος..μα φυσικά το πιο hot όνομα της πολιτικής σκηνής, το σίγουρο χαρτί για πιπεράτη πρεμιέρα εκπομπής..ladies and gentleman the one and only Νίκος Μιχαλολιάκος.Άντε να χαθείτε ρε..
   Και το αποκορύφωμα, η φάρσα στην Κανέλλη.Χαβαλές με τον φασισμό.Κρατήστε τη φράση της Κανέλλη. "μην εξοικειώνεστε με το τέρας γελώντας με τα κατορθώματα του,είναι ο καλύτερος τρόπος να του μοιάσετε".Όπως και αυτό που είχε πεί ο Τατσόπουλος, ότι δηλαδή αν συνηθίσουμε σε αυτά τα νταβατζιλίκια και θεωρηθούν σιγά σιγά γραφικά και χαριτωμένα ψόφησε η (όποια) δημοκρατία.
    Τι άλλο να πείς, ακόμα και στην εκπομπή του Παπαχελά που είχε καλεσμένο τον Δένδια η συζήτηση ήταν εκνευριστικά χαλαρή, με εύκολες ερωτήσεις όταν έχεις μια αστυνομία που στις εκλογές ψήφισε κατα συρροήν Χρυσή Αυγη!Και τον ρωτάς ρε ανεκδιήγητε για το... κατά πόσον...και αν...και μήπως.. έχει διαπιστώσει ο υπουργός σχέσεις αστυνομίας και χρυσής αυγής; Ένας υπουργός που με χαρακτηριστική σιγουρία και υποτίμηση για την αλήθεια του δημοσιεύματος του Guardian περι των βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ ισχυριζόταν οτι δεν υφίσταται το παραμικρό θέμα.Ψάξτε λίγο,έχουν αρχίσει να σκάνε πορίσματα ιατροδικαστών...


   Και το δεύτερο πρόβλημα, είναι πώς νικιέται αυτή η λερναία ύδρα του φασισμού τώρα που μπήκε στη βουλή,βγήκε στους δρόμους και έχει αρχίσει συνεχώς να δυναμώνει καθώς τώρα όλο και περισσότεροι νιώθουν άνετα για να εκφράσουν τις φασιστικές(ή τουλάχιστον έντονα συντηρητικές) νοοτροπίες που έκρυβαν μέσα τους.Και είναι πάρα πολλοί αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα...
  Στο δια ταύτα.Πώς θα..."ξεβρωμίσει η χώρα" απο το τσοπανόσκυλο του συστήματος;
Παιδεία;Μα η εμφάνιση και η ανάπτυξη τέτοιων οργανώσεων και κομμάτων έχει ξεκινήσει ήδη στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία σε πολλές αρκετά προηγμένες χώρες.Ούτε εκεί απέτρεψε τέτοια φαινόμενα η παιδεία δηλαδή.Επομένως πάμε στην οικονομία στην πολιτική.
                (Ανεργία+φτώχεια+διαφθορα+λαθρομετανάστευση) Χ έλλειψη παιδείας=φασισμός.
Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω.Αν δεν λυθούν τα προβλήματα αυτά τότε θα χυθεί αίμα.Και μάλιστα πολύ.Και το δυσκολότερο δεν είναι να αντιμετωπιστεί η ανεργία η φτώχεια και η διαφθορά.Το δυσκολότερο είναι να λυθεί η λαθρομετανάστευση.Για να μην διακινδυνεύουν τις ζωές τους οι άνθρωποι αυτοί για ένα καλύτερο αύριο,πρέπει να το αποκτήσουν στις χώρες τους.Πιθανότητα μικρή,πολύ μικρή.
   Οι μετανάστες είναι η τροφή του φασίστα.Ακόμα και αν διευθετηθούν τα ζητήματα που δεν επιτρέπουν στους μετανάστες να φύγουν απο την Ελλάδα προς άλλη ευρωπαική χώρα και μένουν εδώ,ο φασισμός ως συνέπεια θα συνεχίσει να συντηρείται ακόμα και να διογκώνεται στις υπόλοιπες χώρες.Επομένως;Παιδεία.Πάλι εκεί καταλήγουμε.Για να μην βρίσκει πάτημα ο φασισμός στις επόμενες γενιές.Η έλλειψη της η΄η κακή ποιότητα αυτής είναι που διογκώνει,που πολλαπλασιάζει το φασισμό σε συνδυασμό με τους άλλους παράγοντες.Και όταν εννοώ παιδεία,απλά πράγματα ειδικά στη σύγχρονη εποχή με τις τόσες τεχνολογικές εξελίξεις μοιάζουν άρκετα.Παράδειγμα;
http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=4833
Τα 40 λεπτά της εκπομπής αυτής,είναι ικανά να έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση στις αντιλήψεις και στην νοοτροπία νέων παιδιών απο ολόκληρα βιβλία ιστορίας.Και υπερβολικά πολύ μεγαλύτερη επιρροή απο τις εθνικιστικές παρελάσεις!!
   Όμως στο σήμερα παραμονές του "ΟΧΙ" της 28ης Οκτωβρίου που σηματοδότησε το "ΟΧΙ" των προγόνων μας στα βουνά,έχουμε "ανθρώπους" στη βουλή και εκτός αυτής που τιμούν και θεωρούν ήρωες τους ταγματασφαλίτες(διάβασε τον όρκο τους να σου έρθει εμετός),η΄που..ντάξει μωρε δεν τους χάλαγε και πολύ ο Παπαδόπουλος.Και όπως προείπα,αν δεν λυθούν τα θέματα της ανεργίας και της φτώχειας σύντομα για να βγεί ο μετανάστης απο τις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, είναι μαθηματικά βέβαιο οτι σε λίγο δεν θα μας φτάνουν τα νεκροταφεία....


Υ.Γ αν και έχω την εντύπωση οτι αν ο Συριζα που τυγχάνει να είναι τώρα ο πιο ισχυρός πόλος της αριστεράς αποδυναμωθεί, θα αρχίσουμε να χάνουμε τους χρυσαυγίτες,να τους ξεχνάμε.Ίσως και να κυνηγηθουν απο το κράτος λυσσαλεα.Όλα αυτά.."δια μαγείας" πάντα....
 

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αξίζει να γίνεις πλούσιος;

  Αφού δεν έχουμε λεφτά,ας συζητήσουμε για αυτά.Κόντρα στο ρεύμα.Προφανώς και αξίζει να είσαι πλούσιος.Να είσαι άνετος οικονομικά τελοσπάντων.Αξίζει να έχεις φράγκα στην μπάγκα και να τα σπαταλάς εκεί που θές ρε παιδί μου.Ο κόσμος είναι τεράστιος και πανέμορφος,υπάρχουν άπειρα πράγματα να ζήσεις,να κάνεις,να δείς,να αποκτήσεις.Άλλοι τα σπαταλάνε σε πισίνες,σε φεράρι,στην εκσφενδόνιση αστακών στα κλάμπ της Μυκόνου,άλλες σε τσάντες και ρούχα Κολωνακίου.Ε ας βγάλω και εγώ τα απωθημένα μου τώρα

1.Υπάρχουν κάτι μαγαζιά που έχουν ωραία πράματα.Πολύ ωραία πράματα.Κόμικ.Πάρα πολλά κόμικ δεκαετιών.Απο Αρκα,μέχρι το κλασσικό "ΚΟΜΙΞ",μέχρι Superman μέχρι νέες δημιουργίες.Συλλογές ολόκληρες.Που έχουν μινιατούρες καλλιτεχνών, ηρώων απο ταινίες και αθλητών των 15-20εκατοστών με αξιοθαύμαστη λεπτομέρεια.(έχω keith richards, elvis, kevin durant και Joker,ενω είχα χάσει μέσα απο τα χέρια μου Βιτο Κορλεόνε...).Που έχουν αφίσες,μπλούζες με στάμπες απο ταινίες,ιδιαίτερα μπρελόκ και πολλά πολλά άλλα.Koύπες Spiderman,σφηνάκια Clash κλπ κλπ.Καταλάβατε περί τίνος πρόκειται έτσι;Μέχρι τώρα πάω 2-3 φορές το χρόνο και κάθομαι ώρα προσπαθώντας να διάλεξω τι απο όλα θα πάρω.Και είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό το πράγμα κάθε φορά.Δεν αντέχεται.Για αυτό λοιπόν πρέπει να μπώ μια μέρα με ένα 500ευρω,να κάτσω ένα απόγευμα και να αδειάσω το μαγαζί.Ναί,αυτό θέλω.

2.Ζαχαροπλαστεία.Δεν θα πώ πολλά.Απλά πήγα προχθές να πάρω μια τούρτα γιατί μας είχε πιάσει μια λιγούρα σπίτι και πιάνω με την άκρη του ματιού μου κάτι φουσκωτό και πλημμυρισμένο στη σοκολάτα, αριστερά.Γυρνάω και τί να δώ;Τσουρέκι με σοκολάτα γάλακτος και μέσα γέμιση πραλίνα με μπισκότο.Ε άι σιχτήρ...

3.Αυτοκίνητα και μηχανές.Εκεί έχω το εξής πρόβλημα.Δεν με ενδιαφέρουν τα καινούρια,δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα,δεν με ενδιαφέρει η πολυτέλεια.Θα 'θελα δηλαδή να έχω ένα αξιόπιστο, ευρύχωρο και ευκολοδήγητο για ταξίδια αυτοκίνητο,ένα golf ας πούμε.Αλλά!Το golf αφορά το πρακτικό μέρος του ζητήματος.Τι θέλω μετά; Πρώτα μια Βέσπα.Ναί μια Βέσπα.30-40χρόνων.Να την φτιάξω να την περιποιηθώ.Να έχει ένα έντονο στα όρια του cult χρώμα και ένα αντίστοιχο cult κράνος.Και να πάω και στο γάμο μου αμα λάχει με αυτή.
Nα μια τέτοια,










Αυτοκίνητο;Και εκεί κάτι ρετρό.Πάντα με εξιτάρουν τα μεγάλα, τα τεράστια αμερικάνικα αυτοκίνητα.
Δηλαδή για να μην το κουράζουμε.Κάτι τέτοιο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2757619/
Aυτά δεν είναι απλά αυτοκίνητα,αυτά είναι έργα τέχνης.Αποθέωση της αισθητικής.Αμφιβάλλει κανείς;

alfa romeo spider 1975




Kαι συνεχίζουμε.

4.Ταξίδια.Ναί ταξίδια.Προφανής πόθος.Αλλά όχι ρε μάγκες.Δεν με ενδιαφέρει το Παρίσι το Λονδίνο και η Νεα Υορκη.Θέλω να πάω στην "Ελλάδα του Βορρά",στην Ιρλανδία.Να περπατήσω στα χωριά της,να δω τα ανείπωτης ομορφιάς τοπία της, τα highlands, και να πιω ατελείωτη Guiness με τους ντόπιους σε μια Irish pub βλέποντας μπάλα. Αυτό.
   Θέλω να περιδιαβώ την ιταλική επαρχία του Νότου,με τα υπέροχα χωριά τους πάνω στα βουνά και να ακούσω τραγούδια σαν αυτά.

"Song from Greek minority known as the "Griko" living in Southern Italy."

Και να δώ γυναίκες να απλώνουν την μπουγάδα μέσα σε αυτά τα στενά σοκάκια με τα κτίσματα που έχουν "ξεμείνει" απο την εποχή της Αναγέννησης και έχουν γίνει πιά οικίσματα.



5.Τι άλλο θέλω;Θέλω να παραβρεθώ στα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι του κόσμου.Θέλω να δώ ένα παιχνίδι στο Camp Nou,το χω άχτι απο την εποχή των καλλιτεχνών Ριβάλντο και Ζιοβάνι,να απολαύσω ένα ματς με τη Ρεάλ μαζί με 100000χιλιάδες κόσμου.Θέλω να με βγάλει ο δρόμος κάποτε στο Μπομπονέρα στην Αργεντινη,να ζήσω απο κόντα τον παλμό και τα τραγούδια ενός Boca-River και θέλω οπωσδήποτε να ακούσω μια φορά live το "You 'll never walk alone" απο τη..χορωδία του Άνφιλντ.

6.Άντε άς βάλουμε ένα τέλος.Καταντά μελαγχολικό το κείμενο πιά.Ας γίνω ξανά ταπεινός.Ας προσγειωθώ στην πραγματικότητα.Υπάρχουν και πλούσιες σε νόημα,σε ευχαρίστηση,σε χαρά στιγμές που δεν απαιτούν πολλά χρήματα.Για τα υπόλοιπα άλλωστε,οι πιθανότητες δεν φαίνεται να είναι υπέρ μας τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.Για αυτό λοιπόν...

        Θέλω να ΄χω πάντα λίγα νομίσματα στην τσέπη για να τρώω σουβλάκια, να τρώω τσιζ απο τα mcdonalds και να πίνω κοκακολες.